Over Light in the World en Adri

 

Met deze website hoop ik anderen te laten zien hoe fantastisch mooi de schepping van God is.

Daarnaast laat ik graag zien hoe goed God is! Hij heeft uit liefde voor ons zijn zoon Jezus Christus gestuurd om voor ons alles te doen. Jezus Christus is het licht dat in de wereld gekomen is. Wie met Hem wandelt loopt niet meer in de duisternis maar in het licht!!!

Want zo lief heeft God de wereld gehad dat hij zijn Zoon voor ons gegeven heeft.

Zodat iedereen die in Hem geloofd niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.

 

Biografie

 

Zonder licht kunnen wij niets zien. Je kunt dan ook geen beelden vastleggen.Een boeiend spel van licht en kleuren vastleggen zodat meer mensen er van kunnen genieten is een prachtige opgave voor een fotograaf.

Het mooiste wat je als natuurfotograaf kan overkomen is: één zijn met de natuur. Uren wachten terwijl de dieren hun gang gaan, zonder dat ze je opmerken. Of zelfs; je geaccepteerd weten door dieren. Dit kan resulteren in beeldvullende opnamen.

 

Adri Hoogendijk werd geboren op 1 juli 1957 in het Friese plaatsje Kollum. Al op jonge leeftijd werd hij door zijn ouders meegenomen op natuurwandelingen; meestal op hertenjacht. Later wilde hij deze belevenissen op de gevoelige plaat vastleggen en kocht hij op 18 jarige leeftijd zijn eerste zware Russische spiegelreflex. Op vakantie in Duitsland zag hij de prachtige Rode wouw rondvliegen en wilde hij deze graag fotograferen.

 

Na veel op amateuristische wijze bezig te zijn geweest, kreeg Adri contacten met Imre Fater in Hongarije. Deze natuurbeheerder heeft Adri geholpen om op een professionele manier te werken. In Hongarije werd vooral gewerkt in het natuurreservaat Hortobagy bij de rivier de Tisza in N.O. Hongarije . Adri werkte samen met de Hongaarse MME waarvoor hij foto's en video opnamen maakte. Daarna heeft Adri zijn werkgebied naar Polen en Nederland verlegd. Adri Hoogendijk publiceerde verschillende artikelen, onder andere in de bladen "Vogels" en "Het Zuid-Hollands Landschap". Vele opnamen werden afgedrukt in agenda's op posters en als kaarten. Er zijn van hem ook beelden geplaatst in National Geographic USA. Een hoogtepunt was de eerste digitale lezing die Adri gaf op de NVN foto-Digi-Dag in Burger’s Zoo.

 

Adri Hoogendijk published some articles, among other things in the sheets "birds" and "the South Holland landscape".Many shots were printed in calendars on posters and cards.There are also images of him placed in the world famous National Geographic magazine USA.Adri Hoogendijk worked with the Hungarian MME for which he slides and video recordings made. In Hungary was mainly worked in the Hortobagy nature reserve at the Tisza River in Hungary N.O.. Since then it has shifted his work area to Poland and The Netherlands.When shooting he use no filters. The pictured animals areanimals that live in the wild and not be kept in captivity.


Techniek


Bij het fotograferen gebruikt Adri geen filters. De afgebeelde dieren zijn dieren die in de vrije natuur leven en dus niet in gevangenschap worden gehouden.

 

Voor Tele-opnamen wordt meestal de Canon 600mm 4.0 L IS USM gebruikt (soms met de 1,4x converter). De 300mm 4.0 LUSM IS gebruik ik voor dieren op korte afstand. Voor landschappen wordt een 17-35 mm groothoekzoom van Tamron gebruikt of de 70-300 IS USM van canon. Bij macro opnamen de 180 mm EX van Sigma.

Camera body's: de EOS 5D Mark II en EOS 1D MarkIV.

Bij flitsfotografie worden meerdere speedlites gebruikt uit de 580EX serie